Traditsioonilised meediakanalid/väljaanded (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 3)

The Wall Street Journal

kasutab uut meediat oskuslikult

Alustades printimist 1889 a., The Wall Street Journal (WSJ) on maailma üks suurimaid ajalehti, keskendudes kõvasti äri ja majandusega seotud teemadele.

Uue meedia poolest, minu meelest on nende veebileht hea kujundusega ning on võetud kasutusele digitaalmeedia plussid (näiteks pidevalt muutuvad aktsia numbrid). Selle poolest tundub nende X-i (varem teatud kui Twitter, rest in peace) kasutus ka hea, nad ei kasuta seda ainult, et oma artikleid sinna linkida vaid nad teevad platvormile sobivaid postitusi ka (# postitused, küsitlused jne).

Edaspidi minnes nad hakkavad aina rohkem keskenduma digitaalmeediale ja ajaga kaasaminemisele, vähemalt nii ütles peatoimetaja Emma Tucker ning seda ka toetab nende väljaannete kogus. Aastast 2018-2023 on füüsiliste ajakirjade kogus kahanenud peaaegu pooleks samal ajal kui kogu tellimuste arv on tõusnud 50% võrra. Pean nõustuma, et füüsilisel ajakirjal on raske tulevik.


Gannett media

uues meedias märksa lahjem kui enda põhikanalis

Loodud 1906 a. ning pärast 2015 a. jagades end Tegnaks (mis keskendus ülekannetele) ja Gannetiks (mis keskendus ajakirjadele), Gannett meedia konglomeraatil ei ole olnud eriti sujuv üleminek uuele meediale.

Peale nende uue meedia, millest ma kohe räägin, nad on sattunud hätta sellega, et füüsilisi ajalehti on liiga kallis välja jagada ja nad ei liigu piisava kiirusega digitaalmeedia poole. 2022 a. teenisid nad digitaalmeedia pealt kasumit, aga sellega nad pidid füüsiliste ajakirjade kulu katma ja nende aktsia lagunes. Lisaks nad korra katsetasid n-ö AI-ga uudiseid kirjutada, aga see kukkus ka läbi

Nüüd oma arvamuse poolest, vaadates nende suurima väljaande (USA Today) veebilehte, X-i ja Facebooki, ma ei näe, et nad midagi innovatiivsed teeks ning see mis nad juba teevad ei tundu mulle hea kvaliteediga. Nende veebileht on minu arust päris kohutav: kujundus/paigutus on väga lahja, kõik on esitatud samamoodi ning ei hakka veebilehe ülemisest osast rääkima. Sotsiaalmeedia poolest nad lihtsalt ei tee midagi huvitavat, postitavad linke oma enda artiklitele ja see kõik.


Kasutatud allikad:

1 - https://www.wsj.com/about-us

2 - https://www.nytimes.com/2023/10/05/business/media/emma-tucker-wall-street-journal.html

3- https://www.statista.com/statistics/193788/average-paid-circulation-of-the-wall-street-journal/

4 - https://www.gannett.com/about/

5 - https://www.poynter.org/reporting-editing/2022/gannett-reports-disastrous-financial-results-layoffs-are-coming/

6 - https://edition.cnn.com/2023/08/30/tech/gannett-ai-experiment-paused/index.html

Comments

Popular posts from this blog

Kaks nähtust Interneti varasemast ajaloost (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 2)

Artikkel "Anarchism Triumphant..." (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 10)

3 Põnevat IT-lahendust (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 1)