IT juhtimine ja riskihaldus (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 9)

Sundar Pichai - juht (leader)

Juhi rolli alla võiks määrata Alphabet Inc. CEO'd, Sundar Pichai. Ta on tuntud oma selgete visioonide / eesmärkite eest ning keskendub terve jõuge nende täitmisele.

Tema põhiline proriteet on enda / Alphabeti eesmärkide täitmine ja see väljendub oma tegevustes. Keskendudes rohkem meeskonna juhtimisele ja kindlasse / õigesse teele suunamisele, aga vähe aega nende samade meeskonnaliikmete motiveerimisele ja õpetusele.

Viimasel ajal on ta n-ö "botch"-inud Google AI Gemini projekti väljalaske release'i (väljalask ei ole normaalne sõna), aga eks tulevik näitab, kas see oli nii halb kui hetkel öeldakse.


Reed Hastings - arengumootor (change agent)

Netflixi co-founder ja co-CEO Reed Hastings on tänapäeva elule oluline arengumootor, tuues Netflixi arenguga kaasa saadete ja filmide voogedastuse (striiming*1 ehk streaming).

Koos Hastingsi juhtimisega on Netflixist arenenud üks maailma suurimaid firmasid, algselt üürides välja DVD-sid ning eksperimenteerides voogedastuse nad leidsid teenuse, mida inimesed tahtsid, aga mida ükski firma veel ei pakkunud.

Firma arengu poolest, üks tema muudatusi on olnud originaalsete saadete ja filmide loomine, et hoida oma kasutajaid alles ja hoida neid oma uutelt konkurentidelt eemal. Netflix näitas teistele ettevõttetele, et voogedastus on võimalik ning ka tasuv ja selle peale hakkasid üle aja paljud suured firmad enda n-ö Netflixe tegema.


*1 - kui rõve sõna.


Kasutatud allikad:

1 - https://www.businessinsider.com/sundar-pichai-google-alphabet-ceo-career-life

2 - https://www.theguardian.com/media/2023/jan/20/netflix-reed-hastings-ceo-quits

3 - https://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/no-rules-unlimited-vacations-no-control-over-expenses-as-long-as-you-work-in-the-firms-best-interest-how-reed-hastings-the-former-netflix-ceo-built-a-fail-proof-work-culture/articleshow/97178870.cms


.-. .- -- ... . ... ....... .-.. .- ..- .-. ... --- ---

Suvalised (blogiga seotud) mõtted:

  • Okei, seekord on tõesti kõige lühem sissekanne, aga ma lihtsalt ei tea, mida siin huvitavat kirjutada on?
  • Eksperimenteerisin rohkem oma mõtete jagamisega.
  • Bottom text.

Comments

  1. Lühiduse ja huvitava materjali puuduse oleks vist saanud lahendada teiste juhtide valimisega - IT-maailmast leiab väga värvikaid ja samas vähetuntud tegelasi. "Release" ei ole "väljalask", vaid "väljalase" (see viimane on eesti keeles kasutusel juba sügavast nõuka-ajast (vrdl vene "võpusk") - enne IT-d kasutati seda näiteks autode kohta). On kohatud ka inglise toorlaenu "reliis", mis väga halvasti ei kõlagi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kaks nähtust Interneti varasemast ajaloost (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 2)

Artikkel "Anarchism Triumphant..." (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 10)

3 Põnevat IT-lahendust (E-ITSPEA ajaveebiartiklid etteantud teemadel 1)